ART - GUDSTJENESTER

Ved ART-Gudstjenester i Egå Kirke inviteres kunstnere helt ind i højmessens maskinrum, så de kan erobre gudstjenesterne med deres lyd, ord eller billeder i samme omfang som J. S. Bach i sin tid gjorde det, men samtidig med, at alle led i gudstjenesten respekteres med bøn, tekstlæsning, salmer som fællessang, prædiken og nadver, hvor der også skal kunne messes.

Kunstnerne skal ikke drysse musik ud over gudstjenesten, og vi skal ikke holde gudstjenester light, hvor en koncert toppes med fadervor og velsignelsen. Ved ART-Gudstjenester samarbejder præster, kunstnere, organist og kirkesanger i fællesskab direkte med den tunge traditionsrige højmesse, arbejder med dens følsomme forløb og dramatik, giver den flow i et nyt og moderne tonesprog i håb om, at den kan virke imødekommende for mennesker, der kan føle sig fremmede overfor den almindelige gudstjeneste, og inspirere erfarne kirkegængere.

Vi kalder gudstjenesterne for ART-Gudstjenester. Det er gudstjenester med stort G, en slags gudstjeneste og en kunst-gudstjeneste i ét. Vi håber, I har lyst til at lege med.

Langfredag - online ART-gudstjeneste

Langfredag dykker vi ned i sorgen og smerten og høre uden omsvøb om den død, vi bruger så meget af vores liv på at undgå at tale om. Lyt og se med, hvis du sammen med os vil dvæle ved livets mørke og tomhed.

Lydoptagelserne er uddrag fra ART-Gudstjenesten i Egå Kirke Langfredag 2019, hvor den elektroniske komponist Hans Hansen erobrede gudstjenesten med sin mørke musik og lyd i samarbejde med kirkens organist Lars Fløe, kirkesanger Martha Fyrstenborg og sognepræst Ane Ørgård Bramstoft. Billedsiden er lavet af billedkunstner Iben West. Gudstjenesten hænger sammen med ART-Gudstjenesten til 2. Påskedag, som kan ses og høres på Egå Kirkes hjemmeside.

2. påskedag

2. Påskedag fra Egå Kirke ved Ane Ørgård Bramstoft

Efter Påskedags jublende glæde, er 2. Påskedag glædens eftertænksomhed. Vi har i ord, lyd og billeder forsøgt at genskabe nærværet i en påskegudstjeneste. Lyt og se med, hvis du sammen med os vil fejre påskens opstandelsesbudskab i lyset af langfredag og covid19.

Lydoptagelserne indeholder uddrag fra ART-Gudstjenester i Egå Kirke Påsken 2019, hvor den elektroniske komponist Hans Hansen erobrede gudstjenesterne Langfredag og 2. Påskedag med sin sitrende musik og lyd i samarbejde med kirkens organist Lars Fløe, kirkesanger Martha Fyrstenborg og sognepræst Ane Ørgård Bramstoft. Billedsiden er lavet af billedkunstner Iben West. Uddrag fra Art-Gudstjenesten Langfredag 2019 findes på Egå Kirkes hjemmeside.

Glædelig påske!

Kommende ART-Gudstjenester