ART - GUDSTJENESTER

Ved ART-Gudstjenester i Egå Kirke inviteres kunstnere helt ind i højmessens maskinrum, så de kan erobre gudstjenesterne med deres lyd, ord eller billeder i samme omfang som J. S. Bach i sin tid gjorde det, men samtidig med, at alle led i gudstjenesten respekteres med bøn, tekstlæsning, salmer som fællessang, prædiken og nadver, hvor der også skal kunne messes.

Kunstnerne skal ikke drysse musik ud over gudstjenesten, og vi skal ikke holde gudstjenester light, hvor en koncert toppes med fadervor og velsignelsen. Ved ART-Gudstjenester samarbejder præster, kunstnere, organist og kirkesanger i fællesskab direkte med den tunge traditionsrige højmesse, arbejder med dens følsomme forløb og dramatik, giver den flow i et nyt og moderne tonesprog i håb om, at den kan virke imødekommende for mennesker, der kan føle sig fremmede overfor den almindelige gudstjeneste, og inspirere erfarne kirkegængere.

Vi kalder gudstjenesterne for ART-Gudstjenester. Det er gudstjenester med stort G, en slags gudstjeneste og en kunst-gudstjeneste i ét. Vi håber, I har lyst til at lege med.

Kommende ART-Gudstjenester

Ingen begivenheder fundet.