Hvor mange er der plads til i Egå Kirke?

I forhold til antal kirkegængere/gæster ved gudstjenester og kirkelige handlinger må der som udgangspunkt være 28 i Egå Kirke.

Forklaring:
Alle kirker skal efter udmelding fra Kirkeministeriet henholde sig til et dobbeltkrav:
Der må være 1 person pr. 2 kvm
OG
samtidig skal der være 2 meter mellem hver person, når der synges.

Det betyder, at vi i Egå Kirke efter opmåling kan være 28 personer. Det lave antal forudsætter dog, at alle kommer enkeltvis. Realiteten er for det meste en anden, og derfor vil der ofte kunne komme flere med, hvis der f.eks. er familier, der kommer fra samme hustand.

Det er præsten, der afgør det fra gang til gang, og derfor kan det endelige antal gæster først fastsættes efter samtale med den præst, der skal stå for gudstjenesten/den kirkelige handling. Antallet kan dog aldrig overstige 70, som er det antal, der svarer til 1 person pr. 2. kvm. Dog er det usandsynligt, at man på noget tidspunkt kommer så højt op i deltagerantal, det det forudsætter at alle kommer fra samme hustand!

Det ovenfor beskrevne gælder indtil der kommer nye retningslinjer fra Kirkeministeriet.

Sognekontoret

Egå Mosevej 7